Radoslav S. Nedovic, Pantelija Vasovic: ZATAMNJENA ISTINA

Sadržaj Prethodni dokument Sledeći dokument


ČINJENICE SU DRUGAČIJE

U toku pisanja publikacije "Zatamnjena prošlost" autori su, u cilju promocije, u više navrata, nekim novinarima davali podatke o svom radu, pa su listovi "Glas javnosti" iz Beograda i "Čačanski glas" iz Čačka objavili više članaka i tekstova u vidu feljtona. Na neke od tih napisa reagovao je Opštinski odbor SUBNOR-a. Ali te novinske kuće ili su odbile da objave te odgovore, ili suih objavljivale izbacujući delove, čime su odgovori gubili u važnosti i sadržini.

Zbog toga smo odlučili da reagovanja SUBNOR-a objavimo u ovom prilogu kako bi javnost o tom bila upoznata i saznala koliko su ovi listovi demokratski, koliko se u njihovom radu poštuju demokratska načela.

Očito, tu nema ni jednog D od demokratije.

ODGOVOR

Nažalost, tokom minulih deset godina, iznošeni su na javnost pokušaji da se falsifikuju neke ključne činjenice iz naše novije istorije. Boračka organizacija Čačka osećala se pozvanom da na takve pokušaje reaguje. Činila je to, naravno. iznošenjem fakata kojima raspolaže istorijska nauka. Tekstom koji je pred vama, to čini i sada, s obzirom da je dnevni list "Glas javnosti" odbio da štampa odgovor čačanskih boraca na nakaradno neistinit feljton koji je u pomenutim novinama plasiran od 4. do 9. aprila 2001. godine.


Sadržaj Prethodni dokument Sledeći dokument