Jovan Kokot: DVANAESTA SLAVONSKA
Sadržaj Prethodni dokument Sledeći dokument


Pohvale

 

Za postignute rezultate u centralnoj Bosni za vrijeme šeste neprijateljeve ofanzive i za oslobođenje Prnjavora, vrhovni komandant NOVJ pohvalio je 2. bataljon 12. proleterske slavonske brigade naredbom koja je saopštena preko radio-stanice »Slobodna Jugoslavija«.

Glavni štab NOV Hrvatske pohvalio je 12. proletersku slavonsku brigadu za postignute rezultate u tromjesečnom takmičenju i proglasio je za najbolju brigadu u Hrvatskoj.

Štab 6. slavonskog udarnog korpusa pohvalio je 12. proletersku (slavonsku) brigadu kao najbolju brigadu u Slavoniji tri puta za oslobođenje Lepoglave, Podgorača, Virovitice, Đurđevca, Grubišnog Polja i za uspješne borbe oko Đakova i Osijeka.

Štab 12. slavonske udarne divizije pohvalio je 12. proletersku (slavonsku) brigadu tri puta za oslobođenje Voćina, za uspješne borbe na glavnoj željezničkoj pruzi Zagreb - Beograd i likvidaciji neprijateljevih uporišta za vrijeme četvrte i pete neprijateljeve ofanzive, za uništenje ustaško-domobranskog zdruga kod sela Šušnjara, za uspješne borbe u toku neprijateljeve ofanzive »Braun«, za uništenje njemačke borbene grupe na Javorovici, za oslobođenje Lepoglave i za uspješne borbe u neprijateljevoj ofanzivi »Varaždin« u Hrvatskom zagorju, zatim, za oslobođenje Miokovićeva (Đelavesa), za uspješne borbe u istočnoj Slavoniji oko Đakova, Čepina i Osijeka, za oslobođenje Podgorača, Virovitice, Đurđevca i Grubišnog Polja. Za odbranu žetve u Požeškoj kotlini i transport žita preko Save u Baniju, Liku i Kordun, za uspješne borbe u odbrani slobodne teritorije Slavonije i Bilo-gore, i u neprijateljevoj ofanzivi »Papuk«.


Sadržaj Prethodni dokument Sledeći dokument